Kadınlar sever diye yazdım, erkekler de sevdiceğim.

15.2.13

Herkes aptal bir ben akıllıyım!


Açıklamak zorunda mıyım hissettiklerimi herkese? Anlatmak zorunda mıyım yanlış düşündüklerinizin doğrusunu? Çok kolay değil mi yargılamak… Karşıdan bakıp basite indirgemek ne kadar erdemlice… Hepiniz çok akıllısınız bir ben geri zekalıyım çünkü. Belki de herkes aptal bir ben akıllıyım?

Ne yaşadığını sadece kendisi bilir insan. Siz nereden bileceksiniz ki benim filmlerin en mutlu sahnelerinde neden ağladığımı? Gereksiz iğrenç bir mutsuzluğun içinde debelenip durduğumu siz nereden bileceksiniz ki? Dışardan bakınca görünüyor mu ruhumun bokumsu rengi?

Neden üzgün olduğunu bile anlatmak zorunda kalıyor insan. Çünkü o kadar saçma ki ille de aşk acısı çekiyor olman lazım mutsuz olman için… Belki aşktan acı çekiyorsundur ama aslında altında yatan nedenler çok farklıdır. Siz bunu nasıl anlayacaksınız ki?

Bir insanı çok sevmenin yalnızca aşktan olmayacağını nereden bilebilir ki aşkı sadece sevgili olmak zannedenler…

Kimse bana acıyıp üzülmesin diye anlatmak zorunda değilim gerçekte hissettiklerimi. Sırf yargılanmamak için bütün dünyaya haykırmak zorunda değilim neden böyle davrandığımı. Varın siz mal olduğum ve karşılık beklediğim için olduğunu düşünün… Kızdırın beni, kızdırın ki daha çok seveyim sevdiklerimi.

10.2.13

Oha! Seni Seviyorum!



“Sen de aslında beni seviyorsun ama henüz farkında değilsin.”  

Bir kadın karşısındaki adamı ne kadar çok severse o kadar kafayı yer. Bir kadın ne kadar aşık olursa o kadar akar beyni burnundan. Bir anda, sinsice süzülür gider aklı… Hele ki sevgisinin karşılığını duyamıyorsa bütün pekmezi akar gider…

Her şeyi yapabilir aşık bir kadın; Berlin Duvarı’nı baştan inşa edebilir, Pizza Kulesi’nin eğimini düzeltebilir, Çin seddini baştan başa koşabilir… Özetle tehlikelidir. Dünya üzerindeki en tehlikeli canlı türü aşık olmuş bir kadın değilse nedir?

Hayata karşı bütün bakış açısı değişir kadının aşık olduğunda. Normalde başka bir arkadaşının yaptığı gerizekalıca hareketlere çemkirirken, aynılarını kendisi yapmaya başlar. Fakat en önemli sorun gördüğü ve duyduğu her şeyi kendi işine geldiği gibi algılamaya başlamış olmasıdır.

Karşısındakini ne kadar çok sevdiğini henüz kendisi de algılayamamış olan kadın, yapılan her hareketten söylenen her sözden kendince anlamlar çıkarır. “O da beni seviyor çünkü….” Cümleleri asla bitmez. Kadıncağızı kırmamak için çabalayan adamcağız ise tek bir bakışıyla bile zan altındadır ayrıca adam bunun farkında bile değildir çünkü seven kadınlar sevdikleri adamlarla içlerinden konuşurlar. Dolayısıyla bir kadının, bir adam için "beni seviyor ama bunu içinden söylüyor" diye düşünmesi de normaldir.

Eğer sevmiyorsanız kırın o kadınları. Ağızlarına kürekle vurun. Kalplerine kapalı bir makası sapladıktan sonra açın ve saat yönünde çevirin. Öldürün o kadınların içinde yaşayan sizi… Yoksa o kadın her gün daha çok sevecek ve bunu anladığında her şey için çok geç kalınmış olacak.

Bir gün bir şey yaşanacak ve o kadın “oha! Seni seviyorum” diyecek, içinden sizinle konuşurken. İşte o zaman o kadına yazık olacak.

Siz ne kadar söylerseniz söyleyin, seni sevmiyorum demenin binlerce kibar yolundan birini seçin ve bütün dünyayı susturup onun kulaklarına bağırın, o bunu anlamayacak. Çünkü dedim ya pekmezi çoktan akmış gitmiş…

Terk edin onu ya da o sizi terk etmek istediğinde izin verin, bırakın gitsin… Çünkü aşık olan bir kadın için sizi sadece görmüş olmak bile umut vericidir. Umudu ölmedikçe de aşkı hep yaşayacaktır. Sizin farkında bile olmadan söylediğiniz bir sözle onun hayatı bir anda lunaparka dönecek ve ardından yaptığınız tek bir hareket onu harakiriye sürükleyecek… Yazık değil mi? Manik depresif etmesenize insanları! Bırakın gitsinler…

Arkadaş da olmayın efendim! Hiçbir şey olmayın!

Sizin ona aşık olduğunuzu ama henüz farkında olmadığınızı düşünebilecek bir kadınla arkadaş falan da olamazsınız. Sizi terk ettiğinde ona aşık olduğunuzu anlayacağınızı düşünebilen bir canlıya merhaba bile demeyin. Defolun gidin onun hayatından ki anlasın gerçekleri ve öldürsün içindeki umudu. Siz onu terk edin çünkü aşık bir kadın sizinle görüşmeye devam ederken bir şekilde anlarsa onu sevmediğinizi, sadece o zaman gerçekten terk edebilir sizi. Siz onu kaybettiğinizi anladığınızda ise o çoktan “prensi olmayan beyaz atını” alıp Üsküdar’ı geçmiş olur. Eğer gerçekten sevmiyorsanız, bir aya kadar unutursunuz ama ya siz de seviyorsanız ve aslında farkında değilseniz?